بیانیه دکترپروفسور عليم اشرف خان رئیس کنفرانس و رئیس دپارتمان زبان و ادبیات فارس دانشگاه دهلی

ساخت وبلاگ

بیانیه, دکترپروفسور, عليم, اشرف, خان رئیس,, کنفرانس, و رئیس,, دپارتمان, زبان, و ادبیات, فارس, دانشگاه, دهلی,

5 بهمن 1396

 

 

فردوسی را می توان حافظ و نگاهدارنده فرهنگ و زبان, پارسیان دانست. جایگاه او در ادبیات, کشورهای متاثر از فرهنگ و زبان, پارسی غیر قابل انکار است، چرا که فردوسی تنها یک شاعر نیست، او به معنای کامل خود حکیم است. بزرگترین تخصص فردوسی معماری است. معماری تمام آنچه یک تمدن فرو ریخته در حساس ترین دوره تاریخی خود بدان نیاز دارد. گفتن در باب خدمتی که فردوسی به هویت فروریخته تمدن و جامعه پارسیان و زبان, آنها کرده قابل وصف در چهارچوب زمان، کتاب و همایش نیست.

 

ما تنها به دنبال تحسین از جایگاه او نیستیم بلکه می خواهیم بدانیم چطور یک مرد توانسته تمام دانش مورد نیاز یک تمدن را در کالبد کلمات شورانگیز فرو بریزد و ملتی شکست خورده را در عالمی فراموش شده و موازی با واقعیت های پرآشوب جاری حیات خود، که خاصیتی سراسر وجد، غرور، حماسه و پیروزی دارد غرق کند.


برای فردوسی، آن حکیم قله نشین، هر چه نشست، همایش و سخنرانی برگزار شود، تنها تلاشی است برای عمیق تر شدن در اقیانوس بی کرانه فرهنگ و اندیشه اصیل پارسیان و "سومین کنفرانس, بین المللی شرق شناسی با موضوع فردوسی توسی و فرهنگ و ادب پارسی که به همت دپارتمان, ادبیات, فارس,ی دانشگاه, دهلی,، مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی و انجمن بین المللی فرهنگ و ادب پارسی تدارک دیده شده، جایگاهی است برای تشویق همه ی پژوهشگران و دانشمندان فردوسی پژوه که همواره در تلاشند تا رسالت غواصی خود را در زبان, و فرهنگ پارسی استمرار دهند و بر عمق این پهنه که همه بشریت از مواهب کرانه نشینی آن در طول حیات خود بهره برده اند بیش از پیش برخوردار شوند.


برای شناخت دقیق فردوسی باید به هویت ایرانی و اسلامی توجه کنیم و غفلت از هر یک از این دو عامل مهم شناختی کامل از این شاعر بدست نمی دهد.
به پاس جایگاهی كه فردوسی به عنوان یك حماسه پرداز بزرگ در جهان دارد و به مناسبت مراسم گرامیداشت این شاعر بزرگ ،سومین همایش بین المللی شرق شناسی با موضوع فردوسی و فرهنگ و ادب پارسی، به همت دانشگاه,  دهلی, هند  با همكاری انجمن فرهنگ و ادب پارسی و مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی و موسسه مبین ایران تدارك دیده شده است.


از همه پژوهشگران، استادان و دانشمندان ایران شناس و ادیب و فردوسی پژوه ایران و جهان تقاضا می کنم تا با ارائه اخرین دستاوردهای علمی خود در موضوعات ارائه شده پیرامون کنفرانس, در برگزاری با شکوه و درخور جایگاه فردوسی بزرگ مشارکت نمایند.

http://worldconference.ir/adabiatfarsi4/post.aspx?id=31082
 
دل بسته ی یاران خراسانی خویشم...
ما را در سایت دل بسته ی یاران خراسانی خویشم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8zabanefarsi3 بازدید : 138 تاريخ : چهارشنبه 14 آذر 1397 ساعت: 18:03